Visie SmartFit – Belgisch Park – s-Gravenhage
Header afbeelding

Belgisch Park

Bent u op zoek naar een fysiotherapeut? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij staan voor kwalitatieve en persoonlijke fysiotherapie en daarbij werken wij met effectieve behandelmethodes. Onze enthousiaste therapeuten staan graag voor u klaar.

Visie SmartFit

 Onze visie

Voldoende bewegen is noodzakelijk voor een goede gezondheid. Door training wordt de belastbaarheid vergroot, waardoor het functioneren verbetert. SmartFit staat voor een gerichte manier van werken waardoor doelstellingen gerealiseerd kunnen worden. Door verantwoord trainen kunnen mensen zelf invloed uitoefenen op hun functioneren en gezondheid.

Wat is SmartFit?

SmartFit is een test- en trainingscentrum in Scheveningen waar u onder de deskundige leiding van fysiotherapeuten kunt trainen. Door (medische) training kunt u er voor zorgen dat uw conditie, spierkracht, coördinatie en stabiliteit verbeterd worden.

Is SmartFit iets voor u?

Natuurlijk!! Uw doel kan bijvoorbeeld zijn om uw conditie te verbeteren. Heeft u bepaalde klachten, dan kan er door middel van een oefenprogramma wellicht voor gezorgd worden dat u van deze klachten minder hinder ondervindt in het dagelijks leven. Ook kunt u trainen om uw algemene belastbaarheid te verhogen, waardoor u belasting beter kunt verdragen en klachten uitblijven. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen!

Bezoekt u SmartFit voor de eerste keer, dan wordt u uitgebreid getest en worden eventuele gezondheidsproblemen in kaart gebracht. In samenspraak met u wordt dan een trainingsschema opgesteld waarbij er rekening wordt gehouden met uw specifieke klachten, wensen en/of mogelijkheden.

Wat betekent SmartFit eigenlijk?

SmartFit is niet alleen een naam maar staat ook voor een manier van werken waardoor doelstellingen gerealiseerd kunnen worden. Doelstellingen of afspraken dienen altijd “Smart” te zijn voor optimale resultaten. De letters SmartFit staan voor:

Specifiek: Er wordt met u een duidelijk doel afgesproken wat u met de training kunt bereiken. Ook de training gebeurt op een specifieke manier waardoor de resultaten zo optimaal mogelijk worden.

Meetbaar: De eerste keer wordt u uitgebreid getest. Zo kunnen wij later precies nagaan hoeveel vooruitgang u heeft geboekt en of dit past binnen de doelstellingen.

Acceptabel: De training en trainingsdoelen moeten verantwoord zijn en passen binnen uw mogelijkheden.

Realistisch: Uiteraard kunt u van trainingen geen wonderen verwachten. De doelen en verwachtingen moeten “haalbaar” zijn.

Tijdsgebonden: Binnen een van te voren afgesproken tijdspanne moeten concrete resultaten geboekt worden.

Fysiek: De trainingen zijn gericht op lichamelijke verbetering. Bij goede resultaten zult u merken dat u zich beter voelt. Dit heeft natuurlijk op uw hele functioneren (ook mentaal) een positief effect.

Inspirerend: Daar zorgen wij natuurlijk voor. Tevens hopen wij dat u ook geïnspireerd wordt om actief en gezond te leven. U gaat merken dat u zelf invloed kunt uitoefenen op uw functioneren.     

Toekomstgericht: Door zo lang mogelijk in een optimale conditie te blijven.

Voldoende lichaamsbeweging is goed voor de gezondheid

Daar kunt u zich waarschijnlijk wel iets bij voorstellen. Waarom is bewegen eigenlijk gezond? Het houdt uw hart- en bloedvaten in conditie, het verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte en het vermindert overgewicht. De kans dat u aandoeningen krijgt, zoals hart- en vaatziekten en suikerziekte (type II) neemt af. Daarnaast heeft bewegen nog meer gunstige effecten. Voldoende lichaamsbeweging remt het natuurlijke verouderingsproces van botten af. Door regelmatig activiteiten te doen zoals lopen en trainen blijven de botten langer sterk. Ook gaat de spijsvertering beter werken. De kans op verstoppingen van de darm en dikke darmkanker wordt hierdoor kleiner. Tenslotte heeft lichaamsbeweging invloed op het psychisch functioneren. De kans op angst en depressie neemt af, het verhoogt de stressbestendigheid en u voelt zich energieker.

SmartFit ondersteunt u bij het voldoen aan de beweegrichtlijnen 2017, welke is opgesteld door de gezondheidsraad.

De beweegrichtlijn voor volwassenen en ouderen luidt als volgt:

  • Bewegen is goed, meer bewegen is beter.
  • Doe minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning, zoals wandelen en fietsen, verspreid over diverse dagen. Langer, vaker en/of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel.
  • Doe minstens tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten, voor ouderen gecombineerd met balansoefeningen.
  • En: voorkom veel stilzitten.

Voor meer informatie over bewegen en gezondheid verwijzen wij u graag naar:

Belemmeringen om te bewegen

De mensen die inactief zijn, kunnen daar diverse redenen voor hebben. Een ziekte of een aandoening. Te druk, geen tijd of andere activiteiten hebben prioriteit. Maar eigenlijk zijn het geen echte belemmeringen om lichamelijk actief te zijn. Zelfs voor de meest ernstige aandoeningen en chronische klachten wordt bewegen juist aanbevolen. Pijn hoeft geen reden te zijn om niet te bewegen. Als het maar gebeurt onder deskundige begeleiding. Bij SmartFit is er altijd fysiotherapeutische begeleiding. Daarnaast worden onze trainingen op uw persoonlijk niveau ingesteld. Het gevaar van verkeerde oefeningen of een onjuiste trainingsintensiteit is dus vrijwel uitgesloten.

Actie!!

Weten dat bewegen goed is voor de gezondheid is niet voldoende. Denk er niet alleen aan, maar doe het ook. Welke actie kunt u nu direct ondernemen?

Maak een actieplan:

  • Bel SmartFit voor een afspraak of bezichtiging.
  • Bel een vriend/vriendin om mee te gaan.
  • Haal de sportschoenen uit de kast.
  • Plan wanneer u tijd heeft om te trainen.