Informatiebrochure – Belgisch Park – s-Gravenhage
Header afbeelding

Belgisch Park

Bent u op zoek naar een fysiotherapeut? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij staan voor kwalitatieve en persoonlijke fysiotherapie en daarbij werken wij met effectieve behandelmethodes. Onze enthousiaste therapeuten staan graag voor u klaar.

Informatiebrochure

 • Wij vragen u in de wachtruimte plaats te nemen tot u door ons persoonlijk wordt opgehaald.
 • Tijdens uw eerste afspraak zal er een intake plaatsvinden door de behandelend fysiotherapeut en/of manueeltherapeut. De intake bestaat uit een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek in de behandelkamer en heeft betrekking op het houdings- en bewegingsapparaat. Het doel hiervan is om helderheid te verkrijgen omtrent het ontstaan en verloop van de klachten, de huidige situatie en zo mogelijk een prognose te geven van de aandoening.
 • Tijdens uw eerste afspraak dient u uw verzekeringspasje, identiteitsbewijs en een eventuele verwijzing mee te nemen. Als u medicijnen gebruikt verdient het de voorkeur om een lijstje met de merknaam, hoeveelheid milligram en dagelijks gebruik aan de therapeut te overhandigen.
 • Om de behandeling zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren, wordt een registratie van medische en administratieve gegevens bijgehouden. Op deze registratie is de Wet op de Persoonsgegevens van toepassing. Deze wet bevat regels met betrekking tot het doel van de registratie, de aard van de gegevens die worden geregistreerd, het beheer van de gegevens, de personen die toegang hebben tot de gegevens en het inzagerecht van de patiënt. De medewerkers van Fysiotherapiepraktijk Belgisch Park gaan zorgvuldig om het deze gegevens en houden zich hierbij aan deze wettelijke regels.
 • Met uw persoonlijke en medische gegevens gaan wij zorgvuldig om conform de regels van de Wet Bescherming Persoonsgegevens.
 • Fysiotherapie zit niet in het basispakket van de zorgverzekeraars. Het zit wel in de meeste aanvullende verzekeringen, maar soms met een beperkt aantal behandelingen. Als u over deze limiet komt, moet u de overige behandelingen zelf betalen. Informeer bij uw zorgverzekeraar of kijk in uw polisvoorwaarden. U blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de gemaakte kosten.
 • Veranderingen van afspraken kunt u telefonisch regelen. Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 08.00 – 20.00 uur op telefoonnummer 070-3540681. Het is niet altijd mogelijk om uw fysiotherapeut zelf telefonisch te spreken. U kunt dan uw telefoonnummer achterlaten, dan wordt u zo snel mogelijk teruggebeld.
 • Indien u verhinderd bent, dient u tenminste 24 uur van tevoren af te bellen. De behandeling zal dan niet in rekening worden gebracht. Als u op dezelfde dag dat u uw afspraak heeft afbelt, zijn wij helaas genoodzaakt de gereserveerde tijd bij u in rekening te brengen.
 • Bij het oefenen in de trainingszaal vragen wij u een handdoek mee te nemen en schone (sport) schoenen te gebruiken, welke niet buiten zijn gebruikt.
 • Klachtenregeling: Fysiotherapiepraktijk Belgisch Park is aangesloten bij het KNGF en de fysiotherapeuten zijn als Registerfysiotherapeut geregistreerd. Klachten worden afgehandeld conform de door het KNGF opgestelde reglementen en voorwaarden. Een brochure hierover vindt u in de wachtruimte van onze praktijk.
 • Wij proberen u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Heeft u desondanks een opmerking of een klacht, dan vragen wij u dat kenbaar te maken.
 • Voor overige informatie of vragen verwijzen wij u naar www.belgischpark.nl

Met de meeste zorgverzekeraars hebben wij declaratieafspraken. De rekeningen van behandelingen, die deze maatschappijen vergoeden, worden direct naar de verzekeraar gestuurd. In alle andere gevallen ontvangt u van ons de nota.

Als er onduidelijkheden zijn, vraag ons dan om een toelichting .

Tarieven praktijk “Belgisch Park”

Per 1 januari 2013

Screening € 14,50
Intake en onderzoek na screening € 29,00
Intake en onderzoek na verwijzing € 43,50

Zitting fysiotherapie € 29,00
Zitting manuele therapie € 43,50
Lange zitting € 43,50
Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek € 58,00
Toeslag voor uitbehandeling € 14,50
Toeslag buiten reguliere werktijden € 14,50
Telefonische zitting € 14,50

Verstrekte verband- en hulpmiddelen kostprijs
Eenvoudige korte rapporten € 30,00
Meer gecompliceerde, tijdrovende rapporten € 60,00
Niet nagekomen (of te laat afgezegde) afspraak € 20,00